OUDERE JONGENS VIEREN ALWEER FEEST

 

Oudere jongens wederom volop in beweging.

De donderdagmiddag-club van oudere jongeren (60+) had weer een positief overschot in de ballenpot en besloot onder impuls van grote motor en organisatie-strateeg Piet Zaal, dat het op donderdagmiddag 2 september een uitgelezen/middag avond zou worden om eerst spetterende tennispartijen op de banen neer te leggen en daarna te borrelen en barbecueŽn. De bevrijding van de strengste pandemie-maatregelen leidde tot grote opluchting bij ons clubje en voelde als een grote bevrijding.

 

Het weer was prettig aangenaam om te tennissen en er werd keihard in de rondte geslagen. Door de constante sessies van elke donderdagmiddag trainen, zien we het peil van de oudere jongeren nog immer voluit stijgen tot grote hoogten, met name tijdens de cooling down. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in het finale-weekend van de clubkampioenschappen er meerdere oudere jongeren met bloemen rondliepen, ja, beste jongeren, Oefening baart Kunst.

Rond half vier werden de tennis-outfits verruild voor galakostuums en rook iedereen naar frisse deo en after-shave-luchtjes. Nou ja, iedereen????

 

Vele dames verschenen aan de arm van oudere jongeren en ook een leuk weerzien met gestopte 60-plussers maakten het al snel tot een gezellige boel en werd het borrelen ingezet.

 

Onze organisatiedeskundige had de rollen prima verdeeld en alles liep op rolletjes. Piet hield een prachtige openingsspeech en maakte ons deelgenoot van een dierbare jeugdherinnering aan een badmeester met halve armpjes, die voortreffelijke zwemlessen kon geven.

 

Er waren volop lekkere hapjes, om beurten werd de bar bemenst en de opper-barbecue-masters Jan en Leo hielden zich niet in en hadden gevulde borden voor iedereen. Prachtige fotoís zijn er dit jaar ook weer gemaakt, ze staan op de website en geven een mooi stemmingsbeeld van deze heerlijke donderdag-middag voor alle vitaliteitskanjers van onze club.

 

De muzikale inbreng kwam dit jaar van Hans Pijlman met een super geavanceerde accordeon en met de vocale ondersteuning van onze eigen Eddy Jansen ging het dak eraf. Ed had ons eerder al verrast met een comedy-train- achtige opname uit 2008, met mooie Haagse glibbers over hoe we er toen voorstonden.

 

Rest ons bij deze de hartelijke dank uit te spreken aan bestuur en leden van onze tennisclub dat we zulke gezellige feestjes mogen vieren en maken wij excuses aan de spelers en speelsters die vanaf een uur of zes mochten optreden bij de clubkampioenschappen en mogelijk wat afgeleid zouden kunnen zijn van het geroezemoes op het terras.

 

Groet, een 65+er. †