BAANVERLICHTING 1991-2021

 

Wel of geen baanverlichting was in de eerste pakweg 15 jaar in het bestaan van de tennisvereniging een bron van veel discussie.

 

Na de eerste baanrenovatie in 1988 waarbij het voordeel van de nu weer  goed te bespelen hardcourt banen ook buiten ons eigen leden bekend werd en waardoor we  relatief veel wintertennissers uit de omgeving aantrokken werd de druk om ook in de winteravonden door te kunnen spelen relatief groter.

 

Het bestuur destijds twijfelde nog, het was een grote investering en de lening voor de baanrenovatie van 1988 was nog niet afbetaald. Anderzijds ook toen was de vereniging niet armlastig door een voortvarend barbeleid en bescheiden uitgaven. Als penningmeester meende ik dat het kon om een investering van 35.000 gulden over 30 jaar af te schrijven en beloofde het een en ander financieel uit te werken voor een algemene ledenvergadering.

 

De in juli 1991 uitgeschreven leden vergadering met 50 personen  kwam na een uur presentatie tot een unaniem oordeel dat het een haalbaar project was en gaf de aanleg fiat. We hadden 3 offertes, waarvan er één uit Overijssel serieus was. De vergadering was net voor de bouwvakvakantie. 

De aannemer -Oostendorp- beloofde door wat met ander werk te schuiven direct na de bouwvak de verlichting bij ons te installeren. Hierdoor konden we op vrijdag bij de aftrap van de geplande clubkampioenschappen van half augustus de verlichting feestelijk in gebruik nemen voor het geval dat de wedstrijden in de avond zouden uitlopen en dat deden ze…. 

 

Ja en nu met de gesubsidieerde Led verlichting installatie hebben we dertig jaar afschrijving van de vorige toch mooi gehaald en is de vereniging m.i. nog steeds niet armlastig door de continuïteit van het eerder genoemde voortvarende en bescheiden uitvoeringsbeleid. Het is leuk dat dezelfde aannemer Oostendorp de  vervanging van palen en LED verlichting nu weer opnieuw gaat uitvoeren. De afname van het stroomverbruik van 2200 watt halogeen naar 1650 watt LED per lamp zal de vereniging  weer ten goede komen, al had ik (nog steeds op de centen) gehoopt dat de besparing groter zou zijn. We hopen er weer minstens 30 jaar plezier aan te beleven.

 

Hans Pijlman,  voormalig penningmeester en ledenadministrateur.

 

Zie de foto’s bovenin de menubalk