INFORMATIE JEUGDLEDEN

 

 

Jeugdcommissie

Op de website van TV Nieuwveen, kopje jeugdcommissie, staan de namen van de jeugdcommissie-leden. De jeugdcommissie bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor de jeugdleden om een leuke tennistijd bij TV Nieuwveen te hebben. Je kunt de jeugdcommissie bereiken via jeugdcommissie@tvnieuwveen.nl

 

Tenniskids

Bij onze vereniging spelen wij volgens ‘Tenniskids’ systeem. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Wij starten met tennissen met de rode tennisbal. Vervolgens oranje, groen en geel. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Na groen spelen de kinderen met de ‘normale’ gele tennisballen.


Racket en kleding

We gaan ervan uit dat je zelf een tennisracket hebt. Tijdens de les kun je gebruik maken van de tennisballen van de trainer/vereniging. Als je vrij wilt spelen, neem dan eigen tennisballen mee. Denk daarnaast aan tennisschoenen die geschikt zijn voor all court (geen gravel). Verder zijn er geen specifieke kledingvoorschriften. Sportieve kleding met een zak om een bal in te doen is handig.

 

Activiteiten  

De jeugdcommissie is actief en organiseert door het jaar heen veel activiteiten.

Op de website bij ‘alles voor de jeugd’ staat de jaarplanning met alle activiteiten. Je wordt ook altijd uitgenodigd via een email. De meeste activiteiten zijn gratis, of er wordt een kleine bijdrage per activiteit gevraagd.

 

Tennisles

-      zomer: april tot en met september

Als vereniging organiseren we tennislessen voor de jeugd. Als juniorlid ben je verplicht lessen te volgen. Het zijn 15 lessen per seizoen. (van april t/m september)

De lessen vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag van 15.30 tot 19.00 uur.

De jeugdcommissie deelt in overleg met de trainer de lesgroepen in. Hierover krijgen de jeugdleden vooraf bericht en kun je een paar verhinderingen opgeven. De kosten van de lessen zijn in de contributie opgenomen.

 

-      winter tennisles

In de winter is het ook mogelijk om tennislessen te volgen. Dit wordt georganiseerd door een tennisschool. De lessen zijn ook op de tennisbaan in Nieuwveen met andere leden en de kinderen worden op leeftijd en niveau ingedeeld.

De kosten voor deze tennisles vallen buiten de contributie en moet je dus extra betalen. Alle leden krijgen een mail van de tennisschool en kunnen zich dan zelf aanmelden.

 

Vrij tennissen

Naast de training en de toernooitjes is het de bedoeling dat je regelmatig ’n balletje slaat. Dit kan dus ook in de winter, omdat we ‘winterharde’ banen hebben. In principe kun je dus altijd tennissen. Hoe meer je tennist, hoe beter je wordt!

 

Om vrij te spelen werken we met een afhangsysteem en een afhangbord. Het officiële KNLTB pasje krijg je zodra wij die van de bond hebben ontvangen. Op de website kun je de baanbezetting (home, baanbezetting) en het afschrijfreglement (alles voor de jeugd, baan- en afschrijfreglement) terugvinden om te kijken wanneer je vrij kunt tennissen.

 

KNLTB Competitie

In het voorjaar en najaar kun je ook meedoen met de KNLTB competitie. We hebben voor elke leeftijdsgroep een aparte competitie. Dit is meestal op zondag. Je ontvangt hierover t.z.t. informatie om je in te schrijven via email.

 

Wedstrijden

Naast de KNLTB competitie organiseren wij ook regelmatig onderlinge wedstrijden, denk aan de jaarlijkse jeugd-clubkampioenschappen en onderlinge najaarscompetitie. Hierbij speel je wedstrijden tegen andere jeugdleden van TV Nieuwveen. Uitnodigingen en informatie ontvang je t.z.t. via email.

 

Regels

1)    Zoals je weet ligt ons tennispark achter de kerk. Als er een begrafenis is en de mensen komen naar het kerkhof, moet je direct van de banen. De geluiden van de tennisbaan zijn zeer storend voor de mensen bij de begrafenis.

2)    Fair Play. Op en naast de tennisbaan dient iedereen van pure recreant tot toptennisser, tennisleraar, scheidsrechter, toeschouwer, ouder of bestuurder/vrijwilliger zich eerlijk en sportief te gedragen.

3)    Alle regels kun je lezen in de statuten en het huishoudelijk reglement op onze website (home, van het bestuur, reglementen)

 

Vragen

Op onze website staat informatie die van belang is, kijk bij ‘alles voor de jeugd’. Als je vragen of problemen hebt, stel ze aan de mensen van de jeugdcommissie.
Je kunt het ons persoonlijk vragen of via
jeugdcommissie@tvnieuwveen.nl

 

Sportieve groetjes van de jeugdcommissie TV Nieuwveen