SMASH DE BAL.

door Janneke Veldhuizen

 

 

Nou Kok, dank je voor de mooie bal. Tot nu toe was ik er steeds aan ontsnapt, maar vooruit dan maar....

 

Ik ben een volbloed boerendochter uit Drenthe. Mijn vader had veeteelt en landbouw.

De arme man kreeg 4 dochters en niemand trouwde een boer. We hielpen wel mee op het land als het spitstijd was. Erg gezellig altijd. 4 meiden in bikini op het land was goed voor de voorpagina van de Drentse en Asser Courant. 😀

 

 

Ons dorp Anderen bestond uit 75 huizen en 275 inwoners. Te weinig jeugd voor voetbal of handbal, maar genoeg jeugd voor korfbal. Tot mijn 18de heb ik met mijn zussen in n team gespeeld. De meisjes Huizing konden niet gemist worden.

 

Op mijn negentiende verhuisde ik naar Groningen voor de opleiding A-verpleegkundige. Met succes afgerond. In Groningen ontmoette ik mijn huidige man. We hebben na ons huwelijk nog kort in Assen gewoond en vervolgens zijn we op mijn 24ste naar Alphen aan den Rijn verhuisd. Daar werkte ik met veel plezier op de kraamafdeling in het Rijnland ziekenhuis.

 

In 1980 werd onze oudste dochter geboren. En wat mijn moeder kon, kon ik ook. We kregen 4 dochters. Inmiddels volwassen en ze schonken me al 7 kleinkinderen. Oudste dochter woont in Antwerpen, twee dochters in Nederland en de jongste op Aruba waar ze via airbnb appartementen verhuurd. #vacaysuitesaruba Palm Beach. Een heerlijke plek waar wij tijdens de Corona periode graag vertoefden.

 

 

Skin is mijn favoriete bezigheid in de wintertijd. Meestal Ischgl. En ja, ook ik kwam daar twee keer met Corona vandaan.

 

 

Zon 30 jaar geleden wilde ik graag leren tennissen. In Alphen bij Tean was een ledenstop en zo belandde ik in Nieuwveen. Daar wilde ik even lessen en daarna bij een club in Alphen gaan spelen. Nou, je begrijpt het al. Inmiddels woon ik al zes jaar in Wassenaar (met een soort boeren uitzicht 😇) en tennis nog steeds in Nieuwveen. Vertrouwd en veilig clubje voor mij. Dus, voorlopig zijn ze niet van me af

 

Graag smash ik de bal naar Catrien Eyken. Door mij als lid aangebracht, toen we nog buren waren in Alphen....