SMASH DE BAL….

 

door Maria MacLean

 

 

Bedankt voor de nominatie Rob! Ik had nog nooit van smash de bal gehoord, dus het is goed dat de ‘jongeren’ hier ook gehoor aan geven.

 

Ik ben Maria MacLean, 21 jaar geleden geboren in het prachtige Nieuwveen en onderhand al 13 jaar lid van TV Nieuwveen. Momenteel ben ik nog aan het bijkomen van een druk tennisweekend. Afgelopen weekend was namelijk het finaleweekend van de clubkampioenschappen. Sinds kleins af aan tennis ik met mijn vaste dubbelmaat Sanne. Dit jaar hebben wij voor het eerst de clubkampioenschappen van de senioren gewonnen in DD A-poule:

 

 

In de zomer ga ik veel opentoernooien af, zoals Noorden, Ter Aar, Langeraar en Zevenhoven. Heel leuk dat het dit jaar weer allemaal door kon gaan! Momenteel doe ik mee met het opentoernooi in Zevenhoven. Uiteraard weer met Sanne in de DD6 en daarnaast speel ik met een jongen uit Zevenhoven in de GD6. Ik hoop minimaal met één van beide de finale te halen, want dit is mij in de 6 nog nooit gelukt.
Sinds mijn 8e neem ik ook tennisles en dit doe ik nog steeds met plezier elke maandagavond. Op dit moment zit ik in het groepje met Sanne, Roxan en Raphaela. Ik vind tennisles een leuke manier om wekelijks te tennissen en ook om mezelf nog steeds te verbeteren.
Zoals Rob al noemde ben ik ook vaak te vinden op het gras. Sinds mijn 4e voetbal ik bij s.v. Nicolaas Boys. In de jeugd altijd tussen de jongens en sinds de senioren bij de Dames. Ik train één keer in de week en speel op zondag een wedstrijd.

 

 

Naast al mijn sportieve activiteiten heb ik afgelopen jaar ook resultaten behaald op school. Ik heb in juni namelijk mijn Hbo-diploma Finance & Control (bedrijfseconomie) behaald aan de Haagse Hogeschool. In februari wil ik beginnen aan mijn premaster aan de VU in Amsterdam. Momenteel ben ik bezig met het voorbereiden van de toelatingstoets die ik hiervoor moet halen en ben ik daarnaast werkzaam bij een accountantskantoor in Amstelveen.

 

 

In mijn vrije tijd vind ik het verder leuk om op pad te gaan met mijn vriendinnen, familie of mijn vriend. Voor een drankje ben ik namelijk altijd in.

 

Zoals ik op het begin al zei hoop ik dat wat meer mensen van mijn leeftijd aan de beurt komen, dus daarom smash ik de bal door aan mijn dubbelmaat Sanne Janmaat.