SMASH DE BAL….

 

Smash de bal door naar……….. Richard Veenboer, what de F, wie is dat nou ook alweer binnen ons tennisclubje. De beste serveerder, das war mahl, zou Peter zeggen en terecht, bij het oude jongeren clubje van de donderdagmiddag is er geloof ik nog eentje die dit onderschrijft.

De bronafbeelding bekijken

 

Begin september, start van de herfstmaand,

realiseer ik mij dat dit ook geldt voor mijn

voorheen indrukwekkende tenniscarričre, die

in een gestaag afstervende fase is beland.

Vele jaren geleden begon ik als jong broekie

van 38 jaar te tennissen bij wat bye far de

leukste tennisclub van Nederland bleek te zijn.

Er zijn  prachtige herinneringen over deze

ruim dertig jaar durende sprookjesfilm te

vertellen en ik zal mij beperken tot de

hoogtepunten, omdat anders onze website

zou exploderen en er server-capaciteit

bijgekocht zou moeten worden om alle

avonturen door de jaren heen te beschrijven.

 

Uit de beginperiode herinner ik mij ook toen al spetterende clubkampioenschappen met diezelfde Erwin en Kiep Janssen als tegenstanders, die ons overklasten.

Later de eerste Amstel-open van onze club met Leo als voorzitter van de commissie. Elke keer weer moest ik met hem onderhandelen over parkeerplekken voor de supportersbussen die toen nog in groten getale ons tenniscomplex wisten te vinden.

 

De bronafbeelding bekijken

 

De meest gelauwerde speler van die eerste Amstel-open met twee finaleplaatsen was volgens club-archivaris Hans Pijlman schrijver dezes, die zelf niet zo goed speelde, maar een prima neus had voor het kiezen van tennismaatjes.

 

Dat is mijn hele carričre door gebleven en met Jose Korenromp, mijn mix-maatje voor alle tennisjaren en Mark Hoogduin voor vele, vele succesvolle toernooien heb ik hoofdprijzen uit de loterij getroffen en daar denk ik met grote tevredenheid aan terug.

 

Nog grotere tevredenheid koester ik over het gezelligste clubleven binnen onze TVN. Nimmer vond ik een leukere verzameling karakters als bij onze club en de spontaniteit en het plezier van iedereen om je belangeloos in te zetten voor een perfect clubleven. De bereidheid van jong en oud om in harmonie in commissies plaats te nemen, bardiensten te vervullen en elkaar de ruimte te geven om te tennissen op momenten die afschrijf-technisch wel eens kunnen schuren, ik hoop die genoegens nog vele jaren mee te kunnen maken.

 

Als enthousiaste deelnemer aan de donderdagmiddag-sessies voor oudere jongeren gaan we komende donderdag nog weer ons jaarlijkse reünie-feestje vieren en ik zal een beetje oog erop houden dat die oudere nozems niet te veel herrie zullen maken voor de clubkampioenen in spe.

 

De bal smash ik door aan prachtige vriend, tennismaatje en voorzitter van de wedstrijdcommissie, Mark Hoogduin.

Maak er een mooie servicereturn van, gr. Richard.