SMASH DE BAL

 

door Sandra Kouwenhoven

 

Bedankt Bianca, met die smash van jou is niks mis, behalve dat je hem ook naar iemand anders had mogen slaan hoor ;-)

 

Ik ben Sandra Kouwenhoven 30 jaar en geboren en getogen in het mooie dorp Nieuwveen. Ik werk inmiddels 11 jaar bij kinderopvang Solidoe in Kudelstaart waar ik ‘s morgens een groep peuters onder mijn hoede heb en ‘s middags een groep kinderen van de buitenschoolse opvang in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.

Ik vind geweldig om de kinderen elke dag weer een leuke dag te geven en hoewel kinderen veel energie kosten, geven ze mij dat ook dubbel en dwars terug.

 

Volgens mij ben ik nooit een sportief wonder geweest en was ik als kind vaker te vinden in slootkanten, hutten en bomen als op sportvelden. Daarom was ik bij de scouting beter op mijn plek. Lekker banjeren, spelletjes doen en fikkie stoken, helemaal mijn ding!

 

Als kind doorgestroomd naar leiding en nooit meer helemaal weg gegaan. Ook afgelopen kamp heb ik weer een week achter de potten en de pannen gestaan om te koken voor ruim 30 personen.

Hoe is deze padvinder dan toch nog

aan het sporten gegaan?
Op mijn 16e nam mijn toenmalige

buurmeisje mij mee naar een

voetbaltraining en na 15 jaar voetbal

ik nog steeds bij Nic. Boys in een heel

gezellig dames team. Met zijn allen

strijden we om te winnen wat ook

regelmatig lukt.
Een aantal afgekeurde voetballers

waren al lid geworden van de tennis

en uiteindelijk heb ik mij ook over laten

halen voor dit spelletje.

 

Bijna 2 jaar geleden kreeg ik bericht dat ik de tennisbanen van Nieuween mocht betreden. Omdat er wordt gezegd dat je alleen beter wordt als je oefent, ben ik gelijk in het diepe gesprongen; zomercompetitie, wintercompetitie, najaarscompetitie clubkampioenschappen en  diverse toernooien in de regio. Met de lessen van Joris en nu Leo begint het tennis een beetje vorm te krijgen en vliegen de ballen iets minder vaak over de hekken.

 

https://cdn-img-3.wanelo.com/p/bcb/a44/f0d/522c1b03e1ce71b0faa42a8/x354-q80.jpgNaast sporten en werken ga ik graag wat leuks doen met vriendinnen, stap ik regelmatig op de skeelers en ben ik een paar weken per jaar het hulpje van Sinterklaas. Ook vind ik het leuk om de wereld over te reizen. Na Zuid-Afrika, Vietnam en Cambodja en Suriname wordt er nu hard afgeteld naar een rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe.

Omdat ik veel dingen leuk vind maar schrijven nou nčt geen hobby is smash ik de bal snel door naar mede Nic Boys speelster en partner in de wintercompetitie;

Tanja van Benschop.