SMASH DE BAL

 

door Piet Roodenburg

 

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/42/fa/29/42fa296b72096e56fa4b1f0d95b59889.jpgNou dat is lekker, denk je dat je dochter die bal

redelijk de straat uit geslagen heeft komt hij heel

sneaky via de brievenbus weer terug. Wel ontzettend

bedankt Jacqueline voor je idee om een wagentje met

drank mee te nemen de golfbaan in. En nog meer dank

voor het aanbod om mijn caddy te zijn. Want de kar

met drank rijden dat kan ik zelf dan mooi doen. Kan ik

er ook een beetje bij in de buurt blijven. En die tas met

al die stokken …. .

 

We spreken wel een keer af.

 

En nu maar even voorstellen.

 

https://media.licdn.com/mpr/mpr/shrinknp_200_200/AAEAAQAAAAAAAAbwAAAAJDI0OWI2NGUyLTJiZTgtNDVjZC1iMTEwLWU3YzJhYWEzNTkzOQ.jpgIk ben Piet Roodenburg, geboren in 1957 en mijn hele leven woon ik al in het mooie dorp Nieuwveen. Getrouwd met Margré. Vader van Mark en Milan die ook lid zijn van de vereniging.

Weet zelf niet precies wanneer ik lid ben geworden maar dat moet rond de dertig jaar geleden zijn. Met tennissen gestart als 2e sport naast het voetbal. Rond mijn 50e met voetbal gestopt en sinds een jaar of 5 een nieuwe 2e sport gevonden golf, maar dat wisten jullie al via Jacqueline.

 

Aansluitend op de middelbare school mijn werkzame leven begonnen op 16 jarige leeftijd op de kwekerij van Hoogervorst aan de Amstel. Jawel bij de vader van Karin. Na een half jaar toch wat verder gaan kijken en een baan gekregen op het gemeentehuis hier in Nieuwveen. Daar 5 jaar natuurlijk heel hard gewerkt en best veel geleerd.  Vervolgens mijn militaire dienstplicht vervult en daarna de overstap gemaakt naar de gemeente Leiderdorp. Al snel daar in een leidinggevende functie terechtgekomen en na een aantal jaren de overstap gemaakt naar een organisatieadviesbureau in Den Haag.

Bij dit bureau heb ik 22 jaar gewerkt. Begonnen als adviseur en door avondstudies maar vooral het veel ervaring opdoen in opdrachten doorgegroeid naar adviseur, trainer, coach en projectleider van grote landelijke projecten waar verschillende ministeries maar ook maatschappelijke organisaties bij betrokken waren of moesten worden.

https://media.licdn.com/media/p/4/000/1ab/051/349cedb.pngBinnen het bedrijf ook doorgegroeid en de laatste 10 jaar directielid geweest met de portefeuille Bedrijfsvoering. De crisis van de afgelopen jaren heeft er voor gezorgd dat dit bedrijf helaas niet meer bestaat.

5 jaar geleden ben ik gestart bij Leeuwendaal, een groot adviesbureau in Den Haag. De eerste 2 jaren heb ik daar als project- en als interim manager gewerkt bij de groep Organisatieadvies. 3 jaar geleden heb ik binnen het bedrijf de overstap gemaakt naar de groep Interim management. Mijn hoofdtaak is om interim managers in overheids- en onderwijsorganisaties te ‘verkopen’ en die als een schaduw­manager te ondersteunen in de opdrachten. Daarnaast heb ik een rol in Mobiliteitstrajecten die we vanuit ons bureau uitvoeren en begeleid ik kandidaten die er aan denken om de overstap te maken naar een zelfstandig ondernemerschap.

 

In mijn vrije tijd ben ik bestuurslid van de Stichting Buitensport Nieuwkoop. Deze stichting beheert alle voetbalaccommodaties binnen de gemeente Nieuwkoop. Vanuit deze stichting heb ik een rol bij de aanleg van de nieuwe velden en ben ik onder meer betrokken geweest bij de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden bij NSV en Altior. We zijn nu bezig bij TAVV in Ter Aar en  in augustus zal ook deze vereniging beschikken over 2 nieuwe kunstgrasvelden. Projecten waar we samen met het  bestuur en de vrijwilligers van de verenigingen zorgen voor mooie accommodaties waar sport in de toekomst mogelijk en betaalbaar blijft.

 

http://kaag-en-braassem.rtvlokaal.nl/resize_image?id=250f5c2a-3c08-46e6-917d-f9b19b1f55d6&maxw=470&maxh=313Binnen de tennis ben ik nu zo’n 20 jaar actief als vrijwilliger. Eerst 6 jaar als secretaris in het bestuur en nu in de Open Toernooi Commissie waar we ook dit jaar in week 28 weer een mooi toernooi gaan neerzetten. Dit doen we samen met een grote groep mensen. Iets waar we binnen deze vereniging trots op kunnen zijn. Als ik zie wat we allemaal kunnen neerzetten met elkaar. Fantastisch om daar ook een bijdrage aan te mogen leveren.

 

En wat ik ook best goed vind en belangrijk voor de toekomst van de vereniging is dat er ook wat jongere leden zichtbaar worden in de commissies en het bestuur.

 

En dat is ook de richting waarheen ik de bal wil slaan. Roxan van der Weijden onze nieuwe secretaris en mijn huidige tennismaatje in de wintercompetitie krijgt van mij de bal toegespeeld. Roxan heel veel plezier in je nieuwe functie.