SMASH DE TENNISBAL DOOR….

 

Sharon Wijsman

 

Bea, bedankt voor de bal!! Nu heb ik de eer om een stukje te schrijven voor op de website.

Mijn naam is Sharon Wijsman. Sinds april 2006 ben ik lid van de tennis. Voor die tijd nooit een balsport gedaan, dus ik moest wel even wennen. Mijn moeder (Rianne Kempen) is al jaren lid van TV Nieuwveen. Toen een vriendin (Linda v.d. Meij) een andere sport wilde gaan doen, zijn we bij tennis terecht gekomen. In het zomerseizoen heb ik les bij Leo en speel ik onderling zomercompetitie. Verder probeer ik regelmatig op dinsdagavond naar rackettrekken te gaan, wat een gezellige avond is. Met de wintercompetitie doe ik ook al een aantal jaar mee. Vorig jaar heb ik voor het eerst met wat open toernooien meegedaan, wat erg leuk is. Sinds januari is Gerben (mijn man) ook lid van de tennis en kunnen we samen spelen. Samen gaan we de wintercompetitie spelen.

 

Sinds kort ben ik lid van de wedstrijdcommissie. Ik lees de mails van de wedstrijdcommissie en voer de standen in van de zomer- en wintercompetitie. Tijdens de afgelopen clubkampioenschappen heb ik veel nieuwe gezichten gezien. Het is leuk om op zo’n manier iets voor de vereniging te kunnen doen. Nu ik achter de schermen meedraai, is het pas duidelijk hoeveel tijd en werk erin zit. We hebben een leuk team en doen ons best om de taken goed over te nemen.

 

Ik woon sinds twee en half jaar weer in Aarlanderveen (m’n geboortedorp). Gerben en ik hebben ruim drie jaar in Nieuwkoop gewoond. Toen er twee en half jaar geleden een oud huis te koop kwam hebben we dat gekocht. Gerben werkt bij een aannemer en heeft samen met collega’s ons huis gebouwd. Vanaf februari wonen wij er met veel plezier!

 

Naast tennis heb ik als hobby nog paardrijden. Het paard staat aan de overkant dus dat is erg handig! Ik rijd vooral dressuur en buiten.

Als beroep ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Al jong wist ik dat ik juf wilde worden. Na de PABO heb ik nog een jaar de voltijd remedial teacher opleiding gedaan. Daarna vond ik een leuke baan in Bodegraven op basisschool de Speel- en Werkhoeve. Ik werk daar nu 10 jaar. Ik heb verschillende groepen gehad van kleuters tot groep 7. Dit jaar heb ik een combinatiegroep 5-7. Een leuke uitdaging om deze verschillende leeftijden bij elkaar te hebben. Het gaat erg goed.

 

Ten slotte mag ik de bal naar iemand slaan. Ik smash de bal naar Niels de Jong. Ik ken hem al vanaf mijn 14e. Niels is een goede vriend van ons en ook met Anita (z’n vriendin) kunnen wij het heel goed vinden. Een jaarlijks evenement waar Niels en ik ieder jaar aan meedoen is het ringsteken in Aarlanderveen tijdens het zomerfeest.  

 

IMG_4933