SMASH DE TENNISBAL DOOR….

 

Cor Ammerlaan

 

slv 2.jpgEindelijk is de bal bij mij terecht gekomen, ik heb er zo naar uitgezien. Toen de bal bij de z.g. zondagochtendgroep aankwam (bij Hans Janmaat) stond ik al te wachten. Maar hij ging eerst van Hans naar Hans naar Harry naar Theo naar Ruud en toen pas
naar mij, ik had het al bijna opgegeven. Het gaf een warm gevoel toen Ruud hem aan mij doorgaf. Trouwens als Ruud en ik op zondagochtend samenspelen is er geen enkele combinatie mogelijk die het ons moeilijk kan maken.
 
Ik ben lid geworden op verzoek van mijn dochter Marion die bij onze vereniging les kreeg en mij verzocht ook lid te worden om ook samen een balletje te slaan. Maar voor dat dit mogelijk werd is zij voor studie op kamers gegaan in Amsterdam. Ik tenniste tot dan toe alleen s´winters in een hal in Sassenheim met oudburen uit Langeraar.
 
Ik ben getrouwd met Nel, en samen hebben we

3 kinderen, 2 dochters en 1 zoon en een een

kleinkind op komst. Ik heb 22 jaar gewerkt als

Hoofd Civiele Dienst in de verpleeghuizen

Slotervaart in Amsterdam en Boerhaave in

Haarlem. Op 53 jarige leeftijd heb ik een

burn-out gekregen en ben uit het arbeidsproces

gevallen. Dit zijn erg moeilijke jaren geweest.

Maar het gevleugelde spreekwoord van Johan Cruijff werd ook op mij van toepassing. De opmerkingen binnen de familie van zielig voor Cor veranderden na verloop van tijd in Cor heeft het goed voor elkaar.
 
Ik heb als jongen al vroeg op de boerderij mee moeten helpen, omdat mechanisatie nog op gang moest komen. Nog op de lagere school moest ik 7 koeien melken, vakantie of sportclub was er niet bij. Hier is wel de liefde voor de veehouderij ontstaan. Ik heb nu schapen, konijnen, kippen en duiven.

 

 http://web.inter.nl.net/hcc/Damburgh_Clun_forest/cluns%20jwever%20r.jpghttp://konijntjes.punt.nl/upload/konijnen20(1).jpghttp://www.gelderlander.nl/multimedia/archive/01100/kippen_1100134b.jpghttp://www.heidehof.nl/webshop/images/duiven.jpg

 

Met konijnen en kippen doe ik mee aan tentoonstellingen door heel Nederland. De laatste jaren met heel veel succes. Zo ben ik in januari jl. Europameister geworden op het Europees kampioenschap voor Polen en Kleurdwergen in de veemarkthallen in Utrecht. (ook hier zetten de Duitsers de toon)
 
Na 6 mensen uit de z.g. zondagochtendgroep wordt het tijd om de bal een andere wending te geven. Ik serveer de bal naar Bea de Visser, omdat Bea mij altijd vriendelijk de hand reikt als ik angstig bij de dokter in Langeraar binnenstap.
 
Boodschap: Op 22 jarige leeftijd heb ik in een hotel in Cornwall Engeland gewerkt. Pamela Chegwin heeft mij als eigenares een hele goede raad gegeven, (naast af en toe een knuffel) waar ik later mijn voordeel mee deed. Dit advies wil ik met onze leden delen!

 

LOOK AFTER THE PENNY'S,

 THEN THE POUNDS WILL LOOK AFTER THEMSELVES.