SMASH DE TENNISBAL DOOR….

 

Hier mijn verslag van: SMASH DE BAL, die bal kreeg ik om mijn oren van een geweldige sportman n.l. Paul Schockman.

 

Waar zal ik beginnen. Na mijn schooltijd, heeeeel lang geleden een technische opleiding gehad, kwam ik in de motorenrevisie terecht tot mijn diensttijd. ca. 21 maanden in dienst geweest bij de mobiele onderhoud van de Genie.

Na mijn afzwaaien zijn we ca. 2 jaar later getrouwd met het bekende lachebekje Ina, direct daarna zijn we uit Amsterdam naar het toen erg stille Uithoorn verhuisd, van een zolderkamertje naar een riante beneden huis met tuin toen een rijkdom, maar het was er zo stil dat Ina er menig traantje heeft gelaten, we misten de stad. We woonden vlak bij de bekende Albert Cuypmarkt.

Na ca. 2 jaar kregen we onze zoon Mario en 3 jaar later dochter Claudia. Toen ging het wat beter. We raakten gewend aan het dorpse leven!

 

Maar hoe komen jullie dan in Uithoorn verzeild geraakt? Ik werkte in Amsterdam en vanwege de Hinderwet moest het bedrijf weg. We vestigden ons in Uithoorn, alwaar we een groot pand neerzette  en wat nog steeds een zeer florerend bedrijf in luchttechnische installaties is, heb ik 20 jaar gewerkt als werkmeester en door avondstudie calculator en werkvoorbereider.

Daarna een groot aantal jaren als ass. bedrijfsleider in de koeltechniek, vervolgens chef werkplaats en inkoper bij een bedrijf wat aluminium ramen en deuren etc. vervaardigde en toen gepensioneerd… hè hè dat was dat.

 

Hoe zit het dan met je hobby’ s? zullen jullie je afvragen.

Nu ook maar weer bij het begin beginnen.

Toen we in  Uithoorn kwamen wonen en een

beetje ingeburgerd waren ben ik gaan volleyballen.

Wedstrijden gespeeld etc. samen met Ina hebben

we gewaterskied op de Brasemmerplassen.

 

Toen iedere zaterdag geweldig om het ‘s winters bij te houden gingen we, en dat doen we nog steeds, op wintersport skiën in Bulgarije, Frankrijk en de laatste jaren Oostenrijk.

Verder ging ik vaak windsurfen op de Westeinder plassen en met de motorclub eens in de maand leuke tochten maken door regio.

Na het volleyballen, de kinderen waren groot, dachten we als we nu eens samen iets gaan doen dat is misschien wel leuk. We gingen toen ca. 25 jaar geleden naar de sportschool en dat doen we nu nog steeds in de wintermaanden.

Wat ons ook samen leuk leek te doen was tennis. Fanatiek stortten we ons toentertijd  op het spel, les gehad in Mijdrecht bij Panman en nu nog een club. In Uithoorn was bij Qui Vive de bekende wachtlijst waar onze voorzitter het ook over had, via mijn toenmalige collega Ans Janmaat zijn we in Nieuwveen terecht gekomen. (een balletje kan raar rollen) Daar hadden we op dinsdagavond toch altijd veel lol bij het rackettrekken en zo ontstond er een team van 4 man dat aan recreatiewedstrijden ging doen met wisselende successen.

De laatste jaren spelen we met Gerard (al van het eerste uur), verder met Benno en Peter. Na afloop van het seizoen sluiten we het af met onze slapies erbij. Dan houden we een feestdag, al dan niet gepromoveerd of gedegradeerd, lol hebben we en zo hoort het!

 

Dan zullen jullie je misschien afvragen: Waarom kom je

dan niet meer op dinsdagavond tennissen? Dat zit zo, ik

voelde me altijd al met en tot muziek aan getrokken en

ca. 12 jaar geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken

en ben muziek leren lezen en de eerste tonen uit mijn

bariton-sax waren een feit. Inmiddels speel ik al weer een

tijd in een groot orkest van ca. 55 dames en heren met zeer

gevarieerde muziek uit musicals, klassieke muziek en van

bekenden als Frank Sinatra, Stevie Wonder enz. Met diverse

optredens zoals een nieuwjaarsconcert, een groot concert in

november en het alom bekende open luchtconcert de eerste

zondag in september bij het prachtige kerkje aan de Amstel

in Uithoorn. Daar is iedereen welkom en het is gratis.

 

Verder speel ik in een combo met 3 saxofoons, een drummer en een zangeres. Meestal herkenbare muziek uit de jaren 70 in verzorgingshuizen. Dat is dan een genot als je ziet dat de "oudjes" genieten, meezingen en of dansen.

Maar terug naar het tennis. We tennissen er toch achteraf wel heel wat aan af. Woensdag morgen zijn we gedurende de zomer altijd welkom bij de Ronde Venen in Mijdrecht, een soort rackettrekken. Donderdagmiddag met de meestal gepensioneerde  "knarren" veel lol en plezier. Donderdagavond van april t/m juni de recreatie competitie met ca. 4 wedstrijden thuis en 4 wedstrijden in de regio Zuid-Holland en vrijdagmorgen onder de bezielende leiding van Piet Zaal, de regio competitie tegen diversen andere verenigingen. Wederom plezier en lol helemaal als je ze kan verslaan.

 

Even ten rade gaan, ben ik nog wat vergeten? Ja ik schilder zo nu en dan ook, b.v. mijn huis, maar ook het linnen met olieverf!

Ik geloof dat ik er ben. Hè hè, het is toch wel een heel verhaal geworden. Nu Paul, bedankt voor de uitnodiging. Ik wens jou veel succes met je bokscarrière.

 

Ik geef die bal een knal naar mijn tennismaatje van het eerste uur Gerard Redegeld, èèn van die mannen die zoveel voor de vereniging doet.

 

En bij deze wil ik ook een ieder

bedanken die het voor mij mogelijk

maakt om dat balletje te slaan.                                 groeten Lou Olfers.