SMASH DE TENNISBAL DOOR….

 

Voor de mensen die mij nog niet kennen zal ik me eerst even voorstellen. Ik ben Paul Schockman 22 jaar en woon al mijn hele leven in Nieuwveen. Na de Havo ben ik gaan werken bij Levarht(www.levarht.nl) als inkoper van groente en fruit, daar werk ik nu zo’n 5 jaar met veel plezier.

 

Zoals jullie al hebben kunnen lezen heb ik naast tennissen nog meer hobby’s, ik doe onder andere aan: Boksen, Veldvoetbal, Zaalvoetbal, Fitnes, Hardlopen en probeer op zijn tijd ook een balletje te slaan op de tennisbaan. Aangezien ik het nogal druk heb in mijn vrije tijd schiet dat er dan ook nog wel eens bij in. Ik ben sinds 2 jaar weer lid bij T.V.Nieuwveen waarvan ik het 1e jaar ongeveer 1 x getennist heb. Mijn voornemen is dan ook om me het komende jaar iets meer op de baan te laten zien. Voor de mensen die al langer lid zijn bij T.V.Nieuwveen ben ik misschien wel een oude bekende, ik heb namelijk toen ik een jaar of 12 was ook al 4 jaar op tennis gezeten. Daarna ben ik een tijdje gestopt, omdat ik op dat moment voor voetbal heb gekozen. Nu ben ik het voetbal bij Nicolaas Boys, waar ik al voetbal vanaf mijn 5e, een beetje aan het afbouwen zodat ik wat meer tijd krijg om te gaan tennissen.

 

Naast het tennissen beoefen ik één van mijn grootste hobby’s en dat is boksen. Ik boks in Alphen aan de Rijn bij Teus de Kruijf (http://www.boksschool-teusdekruyf.nl/) en als ik de tijd kan vinden probeer ik af en toe ook in Amsterdam of Rotterdam te trainen bij andere boksscholen.

 

Ik boks gemiddeld 3 tot 4 x in de week, waarvan 2 keer conditietraining en 2 x wedstrijdsparren. Het wedstrijd boksseizoen loopt ongeveer van september tot mei, in die periode worden er Boksgala’s georganiseerd waar dan vaak per avond 16 wedstrijden worden gebokst in

verschillende gewichtsklassen en niveaus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik zit zelf in het halfzwaar gewicht (tot 81 kg). Op dit moment heb ik 4 wedstrijden gebokst waarvan ik er 3 gewonnen heb en 1 verloren. Mijn verlies partij was de finale om het Zuid-Hollands kampioenschap.

Bij boksen is het uithoudingsvermogen erg belangrijk, daarom probeer ik 1 tot 2 x in de week hard te lopen. Dan loop ik vaak een rondje Langeraarse plassen (11km). Ik heb me nu ook ingeschreven voor een aantal wedstrijden waaronder de Dam tot Dam loop.

 

Het wordt tijd dat ook deze bal weer door gesmasht wordt naar de volgende. Ik smash hem door naar Lou Olfers, een gezellige vent niet alleen op de baan, maar ook zeker daarna.