SMASH DE TENNISBAL DOOR….

 

Dat was een mooie bal Nel! Ook al kreeg ik hem via Ernst toegespeeld, ik kon nog net op tijd een sprintje trekken om hem op mijn racket te krijgen. Ik wil meteen van de gelegenheid gebruik maken Ernst van harte beterschap toe te wensen!

 

Laat ik eerst iets over mijn werk vertellen. Mijn eerste werkgever, waar ik totaal 10 jaar gewerkt heb was IBM in Uithoorn. Ik heb daar een leuke tijd gehad met fijne collega´s. Vooral de trips naar Böblingen vond ik erg afwisselend. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot internationale bedrijven, maar ik heb ook 3 jaar gewerkt bij een degelijk Duits bedrijf in Bremen, Martin Brinkmann, waar de sigarettenproductie plaatsvond. Ik werkte daar op de afdeling marketing. Na terugkomst in Nederland heb ik gewerkt bij diverse bedrijven (ik zal ze niet allemaal noemen) en momenteel werk ik bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 

Ja, dan mijn hobby´s. Ik houd erg van tuinieren en bij mooi weer wil ik het liefst buiten zijn. Een rondje fietsen of wandelen doe ik ook graag;  5x heb ik de strand-6-daagse gelopen van Hoek van Holland naar Den Helder en ik wens Nel alvast veel succes toe! ‘s Winters bind ik zodra het ijs sterk genoeg is de ijzers onder en afgelopen winter hebben Peter en ik o.a. een leuke tocht van onze keukendeur naar de Groene Jonker gemaakt en uiteraard waren we ook te vinden op de Nieuwkoopse en Langeraarse Plassen. In mijn jongere jaren (ahum) heb ik regelmatig meegedaan aan wedstrijden, o.a. de Zuid-Hollandse Jeugdkampioenschappen in Heerenveen.

 

Ik ben ong. 10 jaar lid van een schilderclub. Op de site www.schilderclub-jacobswoude.nl  kun je enkele werken (wel even zoeken onder galerij) van me vinden. Op dit moment is er een expositie van onze club in de Bron in Alphen aan den Rijn.

 

Een andere hobby is reizen en samen met Peter heb ik al diverse mooie reizen gemaakt. Enkele highlights zijn: Zuid-Afrika, India, Isla Margarita, Mexico en 2x hebben we een zeecruise gemaakt, wat overigens goed bevallen is. Als je ‘s morgens wakker wordt, hoor je dat de ankers uitgegooid worden in de volgende haven en na het ontbijt kun je meteen de nieuwe omgeving gaan verkennen.

Al slapende kom je op je nieuwe bestemming. Ook zijn we

meerdere keren in Scandinavië geweest en vorig jaar hebben

we de Hurtigruten (tussen de fjorden) gevaren, die ik van

harte aanbeveel! Ik correspondeer al 30 jaar met een Finse,

vanaf het moment dat we op het land van haar vader in

Tampere kampeerden. Het was toen midzomernacht en alle

campings waren tjokvol. Een paar jaar geleden hebben we

haar weer eens bezocht in Helsinki. Afgezien van het platteland

is Helsinki een zeer moderne stad.

 

Net als Nel vind ik dat ik te weinig tennis. Gelukkig komen Cora, Cyrilla en Lenie al zeker 10 jaar op de vrijdagochtend om een balletje met me te slaan en spelen we al jaren gezamenlijk de vrijdagochtendcompetitie en met Janneke en Wilma S. als reserve. Als afsluiting verzinnen we elk jaar weer iets leuks; 1 keer werd het een weekend Parijs, maar de laatste jaren houden we het dichter bij huis.

Er zijn immers zoveel mooie plekjes in de directe omgeving; dit brengt me bij mijn vrijwilligerswerk bij de VVV in Nieuwkoop, waar ik van april tot oktober 1x per week assisteer aan de balie. Ook heb ik samen met een collega de website in het Duits vertaald. Kom gerust eens aanwippen op onze nieuwe locatie in de boerderij “De Zevensprong” aan de Noordenseweg, waar ook het poldermuseum, het oudheidkundig museum en het citatenmuseum is gevestigd. Zie ook www.vvv-nieuwkoop.nl

 

VVV Nieuwkoop - Groene Hartstochten

 

Ik geloof, dat het tijd wordt dat ik de bal eens verder sla en intussen heb ik een leuke gozer aan de andere kant van het net gezien. Zijn naam is Paul Schockman. Sinds ik hem in de ring heb gezien heb ik bewondering voor hem. Paul, sla je niemand knock-out? We zijn hier wel aan het tennissen hè J !. Succes ermee!

Groetjes, Gerry Hüppler

 

PS Oh ja, voor degenen, die mij niet (goed) kennen: ik ben getrouwd met Peter en we hebben 2 kinderen: Ilona (29) en Mark (27). Toen zij (heel lang geledenJ) jeugdlid waren was ik lid van de jeugdcommissie. Dat waren nog eens leuke tijden, vooral de dagjes-uit!