SMASH DE TENNISBAL DOOR…..

 

Heej het clubblad;

gauw lezen… OEPS; daar komt de bal aan……

 

 

Nou, laat ik er meteen maar even voor gaan zitten, want voor de deadline van het volgende clubblad zie ik alleen maar cijfertjes.

 

Sinds 1990 ben ik lid van onze vereniging. In 1991 gingen we verhuizen naar een grotere woning en daar hoorde de status lidmaatschap van een Tennisvereniging bij. (dat was toen nog zo; nu is het waarschijnlijk golf…)

Dus na zo’n 13 jaar met een lekker licht badmintonracket en shuttletje gespeeld te hebben, kreeg ik nu een dik, zwaar ding in mijn handen en moest ik ook nog eens proberen die ballen over het net te krijgen. Overigens hing het net een heel stuk lager, dus dat zou geen probleem moeten zijn! Afijn, na 3 ballen

was ik ze alle 3 kwijt, en die mensen achter die grote heg gooide

ze ook niet terug….

Gelukkig ben ik een beetje vooruit gegaan in mijn kunnen en zijn

er ook veel leden bij de vereniging die bereid zijn om met mij een

balletje te slaan.

 

Ik heb een blauwe maandag in het bestuur van Crescendo gezeten, jaren in de jeugdcommissie en bestuur van Badmintonvereniging Nieuwveen én 8 jaar in het schoolbestuur.

Ondanks deze ervaringen heb ik 2 keer de boot afgehouden om tot het bestuur of de jeugdcommissie van tennisvereniging Nieuwveen toe te treden, maar bij gebrek aan beter ben ik enkele jaren later toch overstag gegaan.

 

Allereerst heb ik me zo’n 8 jaar met de jeugd bemoeid. Met een hele gezellige en goed samenwerkende groep binnen de commissie heb ik het heel leuk gehad en veel geleerd.

Samen hebben we heel veel voor de jeugdleden georganiseerd en ook beleidsmatig is een en ander op poten gezet.

In 2002 vond men dat het tijd was dat ik ook toetrad tot het bestuur. Omdat ik voorstander was (en ben) om de lijnen van de jeugdcommissie en bestuur zo kort mogelijk houden, heb ik uiteindelijk ingestemd.

Toen Sabine en Kevin allebei als seniorlid door het leven gingen ben ik gestopt met de jeugdcommissie, maar kon ik met een gerust hart “mijn” jeugd overdragen aan een net zo’n enthousiaste groep.

Op dat moment was ik ‘alleen maar’ bestuurslid en contactpersoon tussen de jeugdcommissie en het bestuur en had verder geen specifieke taak. Deze relaxte functie duurde overigens maar 1 jaar. Toen kreeg ik als een soort

Sinterklaascadeautje een auto vol financiële en ledenadministratieve spulletjes. Dus……. huis herinrichten ! Boekenplanken werden vrijgemaakt voor een rij mappen, de computer van de zaak werd een beetje in een hoekie geduwd, kassie erbij voor de printer en lekker aan de slag.

 

Tot vandaag ben ik nog steeds lekker aan de slag, maar zoals inmiddels bekend komt daar een einde aan. De 6 bestuursjaren zijn bijna om. Bestuursjaren waarin ik heb mogen samenwerken met heel veel andere actieve verenigingsmensen. Binnen het bestuur hebben we heel veel kunnen en mogen (soms moeten) regelen.

Op het resultaat ben ik best een beetje trots. Maar zonder het vertrouwen dat jullie in mij gesteld hebben, was het niet gelukt, dus allemaal heel erg bedankt !!!!

 

Gelukkig staat de nieuwe penningmeester, Peter Twilhaar, te trappelen van ongeduld om het over te nemen. Ik heb er alle vertrouwen in en wens hem heel veel succes.

 

De rode bal smash ik door naar Nel Holla. Een van de vele vrijwilligers die achter de schermen veel meer doet dan menigeen kan vermoeden !

 

Een sportieve groet, Cyrilla Vermeulen