INSTRUCTIES BARDIENST

 

U bent nieuw lid en draait bij onze tennisvereniging voor het eerst uw bardienst. Wij hebben gemeend een instructiebrief te moeten maken, om wat zaken omtrent de bardienst toe te lichten c.q. te verduidelijken.

SLEUTEL

Middels de ledenpas (dus altijd meenemen) kunnen en mogen alleen senioren het etui, met sleutel, pakken op de daarvoor bestemde plaats. Deze plaats wordt kenbaar gemaakt bij ingaan van het lidmaatschap.

 

OPENEN -LICHT

Als u de deur van het clubgebouw heeft geopend, zit achter de deur het licht voor het halletje en de buitenlampen. Richting de bar zit de rest van de verlichting voor boven de bar en nog een hoek in het clubhuis.

 

BAANVERLICHTING

Baanverlichting: zie gebruiksaanwijzingen op een aparte kaart bij de verlichtingsknoppen direct rechts bij de voordeur. Hier zitten ook de schakelaars voor de terrasverwarming.

 

BAR-KOFFIEZETAPPARAAT

Het bargebeuren zoals bestellingen opnemen en uitschenken wijst voor zich. Kijk ook gerust in de kastjes en laden waar wat te vinden is aan glaswerk, schone doeken etc.

Het koffiezetapparaat is ook automatisch; kopje of glas (voor koffie/thee/warme chocolademelk) eronder en op het goede knopje drukken voor de drank die gewenst is. Bij het koffiezetapparaat het onderste laatje omspoelen en droog terugplaatsen. Mocht er iets leeg zijn dan kunt u in de la onder het koffiezetapparaat de voorraad koffie, melk en cacao vinden. In de opslagruimte naast de bar vindt u de voorraad drank, vriezers met tosti's etc.etc. Kijk gerust rond.

 

AFREKENEN

Prijzen van de consumpties staan op de borden aan de muur. De consumpties worden contant of via pinbetaling afgerekend. De informatie van het pin-apparaat ligt naast het koffiezetapparaat. Het liefst direct laten afrekenen maar in ieder geval aan het eind van de avond. Het gebruik dan a.u.b. wel bijhouden op een barbonnetje, deze liggen bij de bar. Noteer hier altijd de voor- en achternaam op, de datum en ook je eigen voor- en achternaam. Vergeet niet de bon weg te gooien zodra er betaald is.

Zorg ervoor dat na het afronden van de bardienst alle bonnen zijn betaald. Herinner leden aan betaling indien zij zonder betalen willen weggaan zodat er geen bonnen meer achter de bar hangen. Mocht er toch iemand zonder te betalen zijn weggegaan dan het bonnetje met naam en datum in het etui doen. Wanneer mensen met een barkaart van onze vereniging willen 'betalen' kan dit ook; dan afstrepen wat is geconsumeerd.

 

DRANKJE

Tijdens uw bardienst mag u een kopje koffie, thee of iets fris op kosten van de vereniging gebruiken. Wilt u anderen wat te drinken c.q. eten geven dan is dit voor eigen rekening. Het kan gebeuren dat er tijdens uw bardienst een commissie vergadert, ook deze gebruiken koffie, thee of fris van de vereniging.

 

SLECHT WEER - GEEN OPKOMST!

Wanneer er geen tennissers zijn (bijv. bij slecht weer) en het is al zo tegen half negen, dan mag u, na het aftekenen op de barlijst op het prikbord in de hal, naar huis gaan. Wel clubgebouw afsluiten! Het kan ook gebeuren dat er wel een paar mensen aan het tennissen zijn, maar niemand in het clubhuis en daar ziet het ook niet naar uit, dan kunt u in overleg met degene die tennissen naar huis gaan. U maakt dan een duidelijke afspraak en draagt uw bardienst als het ware over aan hen want zij nemen dan de verantwoordelijkheid van de bardienst van u over en moeten dan afsluiten. U moet dan de naam van degene die het overneemt op de aftekenlijst zetten. Zit uw bardienst er qua tijd op dan mag u ook naar huis, mits u dat laat weten aan de achterblijvers en even checkt wie er afsluit. Voelt niemand zich geroepen, dan zullen ze moeten afrekenen zodat u kunt afsluiten, meestal loopt dit in overleg met elkaar.

 

SANCTIES VERZUIM BARDIENST

Ieder seniorlid is verplicht 2x per jaar bardienst te draaien. Indien men zijn of haar bardienst door omstandigheden op de dag dat men is ingedeeld niet kan draaien, is men zelf verplicht voor vervanging zorg te draaien. De barcommissie is hier niet verantwoordelijk voor. Is men de bardienst in gebreke gebleven, dan zal de voorzitter met het betreffende lid contact opnemen en zal via een reservelijst een nieuwe bardienst worden gepland. Wordt deze bardienst wederom niet uitgevoerd, dan zal een boete van 100,- worden opgelegd en zal wederom een nieuwe bardienst worden ingepland.

 

AFSLUITEN

U tekent af op de barlijst als "bewijs dat u bardienst heeft gedraaid". Geld tellen en circa 15 euro aan briefgeld in het etui laten zitten. De rest van het geld in de daarvoor bestemde envelop doen, deze plakt u dicht en deponeert de envelop in de afstortkluis. Op de envelop uw naam, datum en het te storten bedrag vermelden. Het bedrag moet ook afgestort worden op de pin. Toets bedrag in, deze informatie staat op de kaart van het pin gebruik. Als alles afgesloten is het etui met sleutel weer op de daarvoor bestemde plaats.

*Lichten banen uit.

*Clubhuis schoon achter laten: doekje over de tafels, glazen gespoeld, afwas gedaan, bar schoon, apparaten die gebruikt zijn uit.

*Koelkasten onder de bar aangevuld, doe dit vooral alvast tussendoor wanneer het even rustig is.

*Terrasdeur dicht en op slot, evenals andere toegangsdeuren die zijn gebruikt.

*Lichten van kleedkamers, toiletten, bar, clubhuis uit en deur op slot. Als u ongeveer 2 meter uit de deur stapt, gaat er automatisch een buitenlamp aan.

De Barcommissie